Sumiranje 2017. i planovi za 2018.

183277023_f0418479bf_o

Drage/i želmo vam srećnu, zelenu i održivu 2018. Glasnik Okvir u Novu godinu ulazi sa puno planova kako da je učinimo zelenijom i održivijom u odnosu na 2017.

2017. kao prva puna godina rada Glasnika Okvir predstavljala je prekretnicu i prilično smo zadovoljne/i postignutim. Naši tekstovi prenošeni su na drugim portalima a prevođeni su i na engleski jezik. Tokom 2017. uspostavile/i smo partnerstva sa dva internaconalna zelena medija; Green European Jurnal i Ecosprinter. Nastavili smo da prenosimo interesantne i relevantne tekstove sa prijateljskih portala koji imaju slobodne licence Mašina, H-Alter, Bilten, Peščanik, Novi Plamen, Le Monde diplomatique… 2017. je obeležio rast na svim poljima pa je značajno porasla čitanost, broj tekstova kao i broj pratioca na društvenim mrežama.

Najčitaniji tekstvi u 2017. bili su; Voz Beograd – Kosovska Mitrovica, transport ili politička igračka?, Termoelektrane – neodrživa energetska politika, Skidanje pink(washing) naočara, Lastino carstvo i diskriminacija predgrađa i Srbija kao spalionica otpada Evrope.

Za 2018. smo vam spremili niz noviteta. Planiramo da uvedemo sekciju recenzija gde ćete iz prve ruke moći da pročitate recenzije kako novih tako i kultnih knjiga, filmova, serija koje se dotiču teme političke ekologije. Zajedno sa našim spoljnim saradnicima spremamo vam i intervjue sa vodećim internacionalnim zelenim političarima ali i sa lokalnim zelenim aktivistima. Tokom 2018. imaćemo i serijale tekstova na pojedinačne teme, a planiramo da napravimo serijal gde ćete moći da se upoznate sa stanjem zelene politike u različitim za početak evropskim zemljama. Takođe, planirali smo da tokom godine unapredimo grafički dizajn kao i funkcionalnost sajta.

Održivi pozdrav i čitamo se i tokom 2018.

Autorski tim Glasnika Okvir

Fotografija: https://www.flickr.com/photos/thomashawk/183277023/